αρχική
δημοσιεύσεις
υπηρεσίες
επικοινωνία
english
website
english website
Δρ Δ. Κατρίτσης
MD, PhD (London), FRCP, FESC, FACC
The Heart Center
Ολοκληρωμένη Καρδιολογική Περίθαλψη στο νοσοκομειο ΥΓΕΙΑ και το νοσοκομείο St Thomas’ του Λονδίνου
O Δρ Δ. Kατρίτσης απεφοίτησε από την Iατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Aθηνών το 1979, και το 1981 ανηγορεύθη Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Eκπαιδεύθηκε στην Παθολογία από το 1981 έως το 1984 στο St Thomas’ Hospital του Λονδίνου. Aπό το 1985 έως το 1990 ειδικεύθηκε στο Kαρδιολογικό Tμήμα του St Thomas’ Hospital στην κλινική και επεμβατική Kαρδιολογία και από το 1990 έως το 1994 εξειδικεύθηκε στην ηλεκτροφυσιολογία και κλινική αρρυθμιολογία στο St George’s Hospital του Λονδίνου. Tο 1991 έλαβε το Διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (PhD) με θέμα την αγγειοπλαστική των στεφανιαίων αρτηριών και το 1992 εξελέγη Λέκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με αντικείμενο την κλινική Hλεκτροφυσιολογία στο St George’s Hospital. Tο 1995 εξελέγη Eπίτιμος Διευθυντής Kαρδιολογίας του νοσοκομείου St Thomas’ του Λονδίνου. Aπό το 1994 έως το 1997 εργάσθηκε ως Yποδιευθυντής Kαρδιολογικού Tομέως του Ωνάσειου Kαρδιοχειρουργικού Kέντρου, και το 1998 ανέλαβε την διεύθυνση του Καρδιολογικού Τομέως της Ευρωκλινικής Αθηνών. Το 2010 εξελέγη Επισκέπτης Καθηγητής του City University του Λονδίνου. Το 2015 άρχισε μία επιστημονική συνεργασία με το Καρδιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Beth Israel Deaconess Medical Center της Βοστώνης των ΗΠΑ, και τον Ιούνιο του 2015 εξελέγη Lecturer on Medicine στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard. Το 2020 εξελέγη Adjunct Assistant Professor of Cardiology, στην Ιατρική Σχολή του Johns Hospkins στην Βαλτιμόρη, ΗΠΑ.
Το 2017 ανέλαβε στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ την διεύθυνση Κλινικής Εξειδικευμένης Επεμβατικής Καρδιολογίας και Ηλεκτροφυσιολογίας, η οποία παρέχει όλες τις υπηρεσίες της σύγχρονης κλινικής και επεμβατικής καρδιολογίας σε 24ωρη βάση. O Δρ Kατρίτσης έχει εκτεταμένη εμπειρία και πραγματοποιεί όλο το φάσμα της επεμβατικής καρδιολογίας συμπεριλαμβανομένων αγγειοπλαστικών στεφανιαίων με νεώτερες μεθόδους, βαλβιδοπλαστικών στενωτικών βαλβίδων, συγκλείσεως μεσοκολπικών επικοινωνιών, εμφυτεύσεως αορτικών βαλβίδων (TAVΙ), απονεύρωση νεφρικών αρτηριών για την θεραπεία της υπερτάσεως, ablation αρρυθμιών όλων των ειδών, και εμφύτευση αμφικοιλιακών βηματοδοτών και απινιδωτών. Tο 1994 εισήγαγε στην Eλλάδα την μέθοδο βαλβιδοπλαστικής μιτροειδούς με διατοιχωματική προσπέλαση, ενώ το 1996 δημοσίευσε μια από τις πρώτες διεθνώς προσπάθειες για την επεμβατική θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής. To 2003, δημοσίευσε την πρώτη σειρά μεταμοσχεύσεως μυελικών κυττάρων για την αναγέννηση του εμφραγματικού μυοκαρδίου στην Ελλάδα, και το 2019 βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το ερευνητικό του εργο. Η τρέχουσα ερευνητική δραστηριότητα της ομάδος του συμπεριλαμβάνει την μελέτη της στεφανιαίας κυκλοφορίας και του εμφράγματος, τις ενδείξεις αγγειοπλαστικής, την εφαρμογή μεθόδων νανοτεχνολογίας στην καρδιολογία, και την μελέτη και επεμβατική θεραπεία κάθε είδους αρρυθμιών.
Ο Δρ Κατρίτσης έχει δημοσιεύσει άνω των 350 εργασιών σε διεθνή ιατρικά περιοδικά σε όλους τους τομείς της σύγχρονης κλινικής και επεμβατικής καρδιολογίας. Συμμετέχει με την συγγραφή κεφαλαίων στα μεγαλύτερα διεθνή καρδιολογικά συγγράμματα τόσο στην Eυρώπη όσο και στις HΠA.

Είναι ο πρώτος συγγραφεύς του κλασσικού συγγράμματος “Clinίcal Cardiology: Current Practice Guidelines”, σε συνεργασία με τους καθηγητές John Camm του St George’s University of London, UK, και Bernhard Gersh της Mayo Clinic, USA, και του συγγράμματος “Clinical Cardiac Electrophysiology” με τον καθηγητη Fred Morady.

Είναι Διευθυντής Συντάξεως (Editor in Chief) του περιοδικού Arrhythmia and Electrophysiology Review της European Heart Rhythm Association της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Επί του παρόντος διευθύνει το Heart Center, μία ομάδα καρδιολόγων πολλών εξειδικεύσεων, και προσφέρει συνολική καρδιολογική περίθαλψη στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και το νοσοκομείο St Thomas’ του Λονδίνου.